Print this page

Ήρθε το Veikou Skull Trail και σε προκαλεί

Η Οργανωτική επιτροπή του Veikou Trail ενημερώνει ότι προχωρά στην προσθήκη, από την ερχόμενη διοργάνωση νέας διαδρομής με την ονομασία Veikou Skull Trail, που θα κινείτε στα ίχνη της υπάρχουσας διαδρομής, αλλά θα επεκτείνεται και στα Τουρκοβούνια.

Μεγάλο μέρος της διαδρομής κινείται στα παλιά Νταμάρια της ΛΑΤΟ, που λειτούργησαν από το 1937 μέχρι το 1976 στα Τουρκοβούνια και θα περιλαμβάνει αποστάσεις 10χλμ & 20χλμ.

Η γεωμορφολογία της περιοχής σε πολλά σημεία θυμίζει Άγρια Δύση, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τρέξουν μια διαδρομή με άγρια ομορφιά, με θέα της πόλης και προς τον Υμηττό.

Είναι βέβαιο ότι η νέα διαδρομή θα συναρπάσει τους συμμετέχοντες δρομείς, καθώς περιλαμβάνει υπέροχα μονοπάτια, δασικούς δρόμους, εναλλαγές κλίσεων και τερέν, ακόμη και σκαλοπάτια.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εμπειρότερους και καλύτερα προπονημένους αθλητές ορεινού τρεξίματος.

Κάτι μοναδικό για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, καθώς θα κινείται στα όρια 3 δήμων. Του δήμου Γαλατσίου, του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και του δήμου Νέας Ιωνίας.

Η νέα διαδρομή θα συστήσει στο ευρύ κοινό και όχι μόνο, μια περιοχή, που παρότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν καταφέρει να επισκεφτούν.

Θα περάσουν από τον Μικρό Όλυμπο, την Σπείρα, το Λιβάδι των Θεών, το Σεληνιακό Τοπίο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Έτσι λοιπόν το μότο της διοργάνωσης θα μπορούσε να παραλλαχθεί σε ……………………¨Τρέξε και στο υπόλοιπο βουνό μέσα στην πόλη¨

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής Veikou Skull Trail είναι ίδιος με τις υπάρχουσες διαδρομές των 5χλμ & 10χλμ του Veikou Trail, δηλαδή τους διαδρόμους στίβου του δημοτικού σταδίου, εντός του Άλσους Βεΐκου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδρομή 10χλμ. και η διαδρομή των 20χλμ είναι η διπλή επανάληψη της διαδρομής των 10χλμ. Όπως αναφέρθηκε η διαδρομή κινείτε πάνω στα ίχνη της υπάρχουσας διαδρομής των 5χλμ, με την διαφορά ότι σε δυο σημεία της επεκτείνεται, πρώτα προς την περιοχή της Νέας Ιωνίας και σε ένα δεύτερο σημείο της διαδρομής προς την περιοχή Ψυχικού – Φιλοθέης (παλιά Νταμάρια ΛΑΤΩ).

Οι εγγραφές για το 7ο Veikou Trail τρέχουν και θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 11/01/2023 και ώρα 24:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των ανακοινωμένων θέσεων.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Το πακέτο συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες δρομείς μόνο το Σάββατο 21/01, στα παρακάτω σημεία και ώρες:

 

  • Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι   -  10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά   -  10:00 – 17:00      
  • Κατάστημα RUNDOME | Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76   – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα OUTRUN  | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο   -  10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι   -  10:00 – 15:00    

 

Εξαίρεση: Θα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, όσοι ταξιδεύουν από μακριά και όσοι έχουν έρθει σε συνεννόηση με την διοργάνωση για ειδικούς λόγους.\

Το 7ο Veikou Trail τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαρκής ενημέρωση για το 7ο Veikou Trail παρέχεται:

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://veikoutrail.gr/

Από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/veikoutrail/

Στο Instagram: https://www.instagram.com/veikoutrail/ 

Στις 22 Ιανουαρίου 2023 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής