Print this page

Το κορυφαίο νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» υποστηρίζει το 6ο Veikou Trail

 Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Veikou Trail. Το κορυφαίο και πολυβραβευμένο Νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  θα στηρίξει τις προσπάθειες των δρομέων που θα συμμετέχουν.

Όλοι οι συμμετέχοντες του 6ου Veikou Trail θα ενυδατώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης (ανά 2,5χλμ περίπου) με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο, που εγγυάται την ιδανική λειτουργία του οργανισμού κατά την άθληση, αλλά και την αποκατάσταση.

 

Οι «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο»:

Οι πηγές Κωστηλάτας βρίσκονται σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, που θεωρούνται από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού.
Κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού “Κωστηλάτα” ξεκινά – ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής – από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων, συνεχίζει την πορεία του υπογείως, περνώντας μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης, αναβλύζει στην πηγή του σε υψόμετρο 1.450μ. όπου και γίνεται η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η σταθερότητα της ποιότητάς του, ώστε να παραμένει ένα νερό άκρως καθαρό, φυσικό, ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση, προστατευμένο από ένα φρούριο γεωλογικών στρωμάτων που ενισχύονται από τους πάγους του χειμώνα. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ‘ακατέργαστο διαμάντι’, ένα δώρο της φύσης που μπορείτε
να το απολαμβάνετε καθημερινά. Είναι απόλυτα προστατευμένο από κάθε κίνδυνο μόλυνσης, λόγω της αποκλειστικά υπόγειας προέλευσής του και της απαγόρευσης ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή της πηγής.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά

Κατάλληλο για δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και ιδανικό για άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, των μυών αλλά και των νευρών.
Πλούσιο σε ασβέστιο, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και την καλή λειτουργία των μυών.
Η χαμηλή ολική σκληρότητα το καθιστά εύγευστο, απαλό και ελαφρύ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο στην ιστοσελίδα: www.pigeskostilata.gr

Όπως επίσης και στα social media:

fb: pigeskostilatas

Instagram: pigeskostilatas

Και μην ξεχνάμε ότι οι εγγραφές τρέχουν, αλλά κλείνουν σύντομα, στις 12 Ιανουαρίου.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία

Αποστάσεις αγώνων

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 5 χλμ

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 10 χλμ

- Αγώνας Trail 10 χλμ Relay (2 X 5χλμ)

 Το πακέτο συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες δρομείς μόνο την Παρασκευή 21/01, από το σημείο που έχουν επιλέξει κατά την εγγραφή τους, σε ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα:

 

  • Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Ταξιαρχών 57, Κορυδαλλός
  • Κατάστημα OUTRUN  | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
  • Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι

  

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαρκής ενημέρωση για το 6ο Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr και της σελίδας facebook www.facebook.com/veikoutrail

Στις 23 Ιανουαρίου 2022 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

           

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής